Skip to main content

Tweede Kamer wil stop op buitenlandse adopties

Zucht. Daar gaan we weer. De Tweede Kamer die denkt dat ze het beter weten dan iedereen. Alsof ze de wijsheid in pacht hebben. Nu willen ze ook nog eens een stop op buitenlandse adopties. Want ja, laten we vooral niet kijken naar het geluk van de kinderen die hierdoor een thuis kunnen vinden. Nee, laten we vooral allemaal zielig gaan doen over cultuurverschillen en ‘root trauma’s’. Wat een onzin.

Maar goed, laten we dan even naar de cijfers kijken. Want feiten liegen niet. Het aantal buitenlandse adopties is de afgelopen jaren al drastisch gedaald. Maar nee hoor, de Tweede Kamer moet weer even laten zien hoe begaan ze zijn met de wereld. Terwijl ondertussen hier in Nederland de wachtlijsten voor adoptieouders alleen maar langer worden. Maar ja, dat zal ze een worst wezen.

Laten we eerlijk zijn, dit is gewoon weer typisch de Nederlandse politiek. Zonder na te denken over de consequenties, zonder enig gevoel voor realiteit. Als het aan hen ligt, groeien kinderen maar lekker op in een weeshuis in plaats van in een liefdevol gezin. Want ja, we moeten natuurlijk wel politiek correct blijven.

Maar goed, wat verwacht je ook van een stelletje wereldvreemde politici die geen idee hebben hoe de echte wereld in elkaar steekt. Ach ja, we zullen wel zien wat voor puinhoop ze er dit keer van maken.

Bron: GOOGLE NEWS – Tweede Kamer wil stop op buitenlandse adopties