Skip to main content

Het Teleurstellende WK Shorttrack heeft een slachtoffer geëist. En nee, dan bedoelen we niet het Nederlandse team dat gefaald heeft om ook maar enigszins indruk te maken. Nee, het is de assistent-bondscoach die de laan uitgestuurd is. Wat een schande! Alsof de falende schaatsers niet genoeg pijnlijke aandacht hebben getrokken, moet er nu ook nog een kop rollen. Het is bijna lachwekkend, maar dan zonder de grappige twist.

En laten we eerlijk zijn, het Nederlandse shorttrackteam heeft al zoveel kansen gehad. Ze waren zo ongeveer de enigen die bij de start al liggend op het ijs lagen, en toch slaagden ze erin om elke keer weer een behoorlijke afstand achter te liggen op de concurrentie. Maar goed, als je dan toch zo hopeloos faalt, is het altijd fijn om een zondebok te hebben. Dat is de assistent-bondscoach in dit geval geworden.

Wat heeft die arme man eigenlijk fout gedaan? Misschien was hij verantwoordelijk voor het slechte ijs waarop ze moesten schaatsen. Of misschien heeft hij ze gewoon niet genoeg aangemoedigd. Misschien moeten ze voortaan maar een cheerleader inhuren om hen te motiveren. Maar laten we eerlijk zijn, die cheerleader zou waarschijnlijk ook niet kunnen voorkomen dat ze keer op keer op hun bek gaan.

Het is bijna zielig om te zien hoe deze sporters hun best doen om internationaal mee te komen, terwijl ze keer op keer worden afgetroefd door landen waar ze nog nooit van gehoord hebben. Misschien wordt het tijd dat ze zichzelf eens afvragen of shorttrack wel echt hun ding is. Misschien moeten ze het maar bij schaatsen op een rechte baan houden, want dan hebben ze in ieder geval geen excuus om weer op hun plaat te gaan.

En zo wordt een roemloze nederlaag weer een beetje grappiger. En dat is maar goed ook, want lachen om deze teleurstelling is zo’n beetje het enige wat we nog kunnen doen.

Bron: NU.NL – Teleurstellende WK shorttrack eist slachtoffer: assistent-bondscoach weggestuurd