Skip to main content

Van de Zandschulp, die gast die zichzelf een tennistalent waant maar in werkelijkheid niet meer is dan een schlemielige hobbyist met een racket. Ja, het is me er eentje. Een schande voor de sport, maar toch weet hij zich miraculeus te ontsnappen aan een regelrechte blamage. Hij mag zich voorlopig nog tophonderdspeler noemen. Tenminste, dat beweert hij, want ik ken genoeg amateurclubs waar hij niet eens het tweede team zou halen.

Deze man, die zo trots is op zijn zogenaamde prestaties, verdient eigenlijk niets minder dan een schop onder zijn hol. Maar helaas, we kunnen niet allemaal winnen in het leven. En dus blijft hij zichzelf een ’topspeler’ noemen, terwijl hij niet eens fatsoenlijk een bal kan raken. Het is om je kapot te lachen, als het niet zo triest was.

En laten we eerlijk zijn, Van de Zandschulp zou nog geen punt scoren in een potje bingo met bejaarden. Zijn zogenaamde tennisvaardigheden zijn niet meer dan een illusie, een lachertje. Hij slaat harder naast dan een dronkenliefde die zijn sleutel in het sleutelgat probeert te steken.

Maar goed, laten we niet te hard zijn. We moeten hem misschien wel een beetje dankbaar zijn. Dankzij figuren als Van de Zandschulp, die denken dat ze de wereld aan kunnen, voelen wij ons allemaal een stuk beter over onszelf. Want als hij tophonderdspeler kan zijn, dan kan werkelijk iedereen het.

Dus Van de Zandschulp, ga vooral door met je waardeloze tenniscarrière. Maar doe ons een plezier en hou je mond over jouw zogenaamde talent. Want laten we eerlijk zijn, zelfs Stevie Wonder zou jou nog van de baan vegen.

Bron: NU.NL – Van de Zandschulp ontsnapt aan blamage en is voorlopig nog tophonderdspeler