Skip to main content

2 MILJARD EURO! Wat denken ze wel niet, die lui in Den Haag? Blijkbaar hebben ze geld teveel en weten ze niet wat ze ermee moeten doen. Want waarom zou je anders 2 miljard euro uitgeven aan de renovatie van een gebouw waar de meeste Nederlanders nog nooit binnen zijn geweest?

Laat ik het even uitspellen voor de mensen die niet goed zijn in rekenen. Met 2 miljard euro kan je zo’n 2.666.666 ijsjes kopen. Of 20.000 huizen van gemiddelde grootte. Maar nee hoor, in Den Haag denken ze dat het nodig is om dat geld te verspillen aan een gebouw.

En waarvoor dan precies? Voor een paar nieuwe tapijten en likjes verf? Voor nieuwe prullenbakken en een fancy koffiezetapparaat? Laat me niet lachen. Ik heb gehoord dat ze zelfs een gouden toiletpot overwegen. Ja, serieus. Want als je teveel geld hebt, dan moet je het ook ergens aan uitgeven toch?

Maar hoe zit het dan met al die mensen die op straat leven? Met de ziekenhuizen die overvol zijn en de leraren die geen fatsoenlijk salaris krijgen? Zij hebben blijkbaar niet zoveel geluk als de meneertjes en mevrouwtjes in Den Haag.

Het wordt tijd dat we deze lui eens flink gaan aanpakken. Want zoals het er nu uitziet, hebben ze geen flauw benul hoe het er echt aan toegaat in Nederland. Dus laten we dit even duidelijk maken: we willen geen gouden toiletpotten, we willen een fatsoenlijk werkend land. Of is dat teveel gevraagd?

Bron: GOOGLE NEWS – Kosten renovatie Binnenhof lopen op naar ‘gigantisch bedrag’: 2 miljard euro