Skip to main content

De Iraanse aanval op Israël is een bittere pil voor de Palestijnen. Maar laten we eerlijk zijn, wie had gedacht dat die kerels niet gewoon met elkaar om de tafel zouden gaan zitten om een potje te klaverjassen? Nee hoor, in plaats daarvan dachten de Iraanse leiders: laten we eens een gezellig bombardementje op Israël uitvoeren. Lekker knallen, beetje angst zaaien. Wie heeft er nu diplomatie en vredesbesprekingen nodig als je gewoon meteen kunt beginnen met schieten?

Maar goed, we kunnen natuurlijk niet van de Palestijnen verwachten dat ze deze situatie juichend ontvangen. Zij zijn namelijk al jarenlang het slachtoffer van geweld en onderdrukking. En nu moeten ze ook nog eens de gevolgen dragen van andermans gewelddadige acties. Hoeveel pech kun je hebben?

Misschien moeten we ook even stilstaan bij het feit dat Iran, dat oh zo vredelievende land, blijkbaar genoeg middelen en expertise heeft om een aardig stukje te kunnen knallen. Maar hé, laten we vooral niet vergeten dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van nucleaire wapens. Ja, echt waar! Ze willen gewoon lekker kunnen knallen, maar dan op een grotere schaal. Daar zit je dan met je raketten, Israël.

Maar goed, genoeg politiek incorrect geleuter. Laten we vooral hopen dat deze hele situatie snel wordt opgelost, zodat we ons weer kunnen richten op belangrijke zaken zoals welke kleur sokken het beste bij onze outfit passen. En laten we vooral ook hopen dat de Palestijnen eindelijk eens wat rust en vrede krijgen. Want laten we eerlijk zijn, dat hebben ze wel verdiend na al die jaren van ellende. Maar ja, wie kan het iets schelen? Het is ver weg en wij hebben wel belangrijkere dingen te doen, toch?

Bron: GOOGLE NEWS – De Iraanse aanval op Israël is een bittere pil voor de Palestijnen