Skip to main content

Gemeenten hebben weer eens laten zien hoe incapabel ze zijn. Het opvangbeleid voor asielzoekers is zorgwekkend, maar dat is nog niet eens het ergste. Het feit dat sommige gemeenten er trots op zijn dat ze minder vluchtelingen opnemen dan het landelijk gemiddelde, laat zien hoe egoïstisch ze zijn. Alsof het een prestatie is om mensen in nood geen onderdak te bieden.

Maar goed, laten we niet vergeten dat gemeenten ook maar bestaan uit ambtenaren en politici die graag geld in hun eigen zak steken. Het liefst willen ze de asielzoekers dumpen in een goedkope tent en vervolgens met hun dikke kont op een luxe bank zitten. Want laten we wel wezen, waarom zou je geld besteden aan fatsoenlijke opvang voor mensen die niet eens Nederlands spreken en waarschijnlijk toch teruggestuurd worden naar hun eigen land?

Het is gewoon triest dat we in een land leven waarin we geen solidariteit meer hebben voor de minder bedeelde medemens. Maar het ergste is nog wel dat we wel geld willen uitgeven aan het bekostigen van een koningshuis en het bouwen van futuristische sportcomplexen die na de Olympische Spelen alweer ongebruikt in verval raken.

Dus gemeenten, maak eens een statement en laat zien dat je ballen hebt. Niet door minder vluchtelingen op te nemen, maar door fatsoenlijke opvang te bieden en te laten zien dat Nederland nog steeds een land is dat zich bekommert om haar medemens. En anders sturen we jullie wel terug naar de Middeleeuwen, waar jullie thuis horen.

Bron: GOOGLE NEWS – Gemeenten: opvangbeleid asielzoekers zorgwekkend