Skip to main content

Albert Verlinde, de wandelende roddelklatsch en zelfverklaarde moraalridder van de Nederlandse televisiewereld, ligt wakker van meelachen om racisme in het programma Vandaag Inside. Tsja, wie had dat gedacht? De man die zijn carrière heeft opgebouwd door de vuile was van BN’ers buiten te hangen, kan blijkbaar niet tegen een flinke portie politieke incorrectheid. Oh, de ironie! Maar goed, laten we eerlijk zijn, Albert Verlinde die klaagt over racisme in de mediawereld is als Geert Wilders die klaagt over de multiculturele samenleving. Een tikkeltje hypocriet, nietwaar?

Nu moet ik toegeven, racisme is natuurlijk niet grappig. Tenzij je, net als ik, een sadistisch gevoel voor humor hebt. Maar laten we niet vergeten dat Vandaag Inside een satirisch programma is. Niemand neemt die uit de klei getrokken voetballers serieus, behalve dan Albert Verlinde, de man die zichzelf waarschijnlijk ook serieus neemt. Maar goed, laten we niet te hard oordelen. Misschien heeft Albert Verlinde gewoon een slecht gevoel voor humor. Net zoals hij een slecht gevoel heeft voor mode, smaak en goede televisie.

Maar genoeg over Albert Verlinde, laten we het hebben over het échte probleem hier: dat jaloerse, miskennende, politiek correcte deel van onze samenleving dat geen enkele vorm van satire meer kan waarderen. Want laten we eerlijk zijn, als je niet kunt lachen om de absurde stereotypen en ongenuanceerde grappen in Vandaag Inside, dan heb je waarschijnlijk geen gevoel voor humor. Of je bent gewoon een zuurpruim. Of nog erger, je bent Albert Verlinde.

Dus laten we het vooral blijven hebben over dit schrijnende probleem, terwijl we ondertussen genieten van een goed glas wijn en een avondje lachen om de absurde en politiek incorrecte grappen die ons leven juist een beetje draaglijker maken. Want laten we eerlijk zijn, het is beter om te lachen om racisme dan om erdoor verteerd te worden. En als Albert Verlinde dat niet begrijpt, tja, dan ligt hij maar lekker wakker.

Bron: NU.NL – Albert Verlinde ligt wakker van meelachen om racisme in Vandaag Inside