Skip to main content

Barça-coach Xavi, de zoveelste verliezer die zijn verlies niet kan accepteren en als een jengelend kind naar de scheidsrechter wijst. Wat een verrassing. Deze pruilende prins, die denkt dat hij boven de wetten van het voetbal staat, is woest op de scheidsrechter na de CL-exit. Nou, laten we eerlijk zijn, wie had er ook anders verwacht? Met zijn overdreven gejammer en onophoudelijke klaagzang, zou je bijna denken dat hij als coach bij Barça al die jaren niks anders heeft gedaan dan de scheidsrechters zwartmaken.

Maar laten we het even hebben over Xavi’s opmerking dat de scheidsrechter een ramp was. Ja, tuurlijk joh, de scheidsrechter is de enige reden dat jullie uit de Champions League zijn geknikkerd. Niet het feit dat jullie verdediging zo lek is als een mandje, of het gebrek aan creativiteit in jullie aanvalsspel. Nee, het is allemaal de schuld van die arme scheidsrechter.

Het is gewoon lachwekkend hoe Xavi en zijn team van zogenaamde topvoetballers constant de schuld bij anderen leggen. Misschien moet hij eens een bezoekje brengen aan de opticien, want het lijkt erop dat hij een aantal cruciale momenten op het veld heeft gemist. Oh wacht, ik vergat dat Barça-coaches immuun zijn voor kritiek en altijd de ogen van een havik hebben.

Ach ja, misschien moeten we medelijden hebben met Xavi en zijn band van verliezers. Het is tenslotte niet makkelijk om te accepteren dat je niet langer de koningen van Europa bent. Maar laten we eerlijk zijn, het enige wat deze schreeuwende coach heeft bereikt, is dat mensen zich ongemakkelijk voelen wanneer ze naar zijn zielige gejank moeten luisteren. Misschien moet hij zijn frustraties uiten op een manier die niet zo vermoeiend en irritant is.

Bron: NU.NL – Barça-coach Xavi woest op scheidsrechter na CL-exit: ‘Hij was een ramp’