Skip to main content

Aanwijzingen voor nieuwe toeslagfraude vanuit Bulgarije? Oh, wat een verrassing! Alsof we nog niet genoeg ellende hebben gehad met die toeslagenaffaire hier in Nederland, komt er nu ook nog eens fraude vanuit het zonnige Bulgarije bij kijken. Serieus, zijn er überhaupt nog landen waar we wél op kunnen vertrouwen?

De FIOD is eindelijk wakker geworden en begint een onderzoek naar deze nieuwe fraude. Nou, laten we hopen dat ze deze keer wél hun werk fatsoenlijk doen. We hebben al genoeg rondgelopen met een knagend gevoel in onze maag door het onrecht dat ons is aangedaan. En dan komt er ook nog eens een stelletje Bulgaren langs die ons belastinggeld denken te graaien. Mag ik even een teiltje?

Het schijnt dat ze handig gebruik maken van een ingewikkeld netwerk van valse toeslagen en belastingteruggaven. Ja, want als er één ding is waar Bulgarije om bekend staat, is het wel hun expertise in de financiële wereld. Net zo’n expert als een olifant die delicate porseleinkasten bewaakt, zeg maar.

En als je denkt dat het niet erger kan worden, heb ik nog een kers op de taart voor je. Ze maken gebruik van de meest briljante naam ooit: de ‘Katcheweile toeslag’. Katcheweile? Serieus, hebben ze een grappenmaker ingehuurd voor deze fraude? Ik dacht dat de Bulgaren bekend stonden om hun yoghurt, niet om hun gevoel voor humor. Maar goed, een beetje lachen om de ellende kan nooit kwaad, toch?

Dus daar heb je het weer, beste lezers. Fraude vanuit Bulgarije met de ‘Katcheweile toeslag’. Zullen we maar gewoon alle toeslagen afschaffen en ons geld aan iets nuttigs besteden? Zoals een nieuw onderzoek naar de FIOD, bijvoorbeeld.

Bron: GOOGLE NEWS – Aanwijzingen voor nieuwe toeslagfraude vanuit Bulgarije, FIOD begint onderzoek