Skip to main content

Ziekte, het overkomt de besten. Maar in het geval van Martijn Krabbé kunnen we eigenlijk niet spreken van de ‘besten’. Laat ik het maar meteen zeggen: deze man is het levende bewijs dat er geen rechtvaardigheid bestaat in deze wereld. Als je denkt dat zijn talloze afleveringen van ‘Kopen Zonder Kijken’ al genoeg ellende waren, dan heb je nog niet gehoord van zijn ziekte. Ja, beste lezers, hij heeft het voor elkaar gekregen om zelfs ziek zijn op een verschrikkelijke manier te doen.

Zijn collega’s, die ongetwijfeld al genoeg geleden hebben onder zijn overdreven enthousiasme en dramatische reacties op ingrijpende interieurveranderingen, beschrijven zijn ziekte als ‘heel heftig’. Tja, dat is nogal wiedes. Je kunt je afvragen of het hier überhaupt gaat om een fysieke aandoening of gewoon een zoveelste aandachtsverslindend moment van de man. Hoe dan ook, we kunnen wel stellen dat de wereld beter af was geweest zonder deze ziekte van Krabbé.

Misschien hoopt hij stiekem dat zijn collega’s hem nu met zachtheid zullen behandelen, in plaats van met die botte eerlijkheid die ze normaal gesproken hanteren wanneer ze een lelijk vormgegeven huis onder de loep nemen. Maar laten we eerlijk zijn, wie zou er medelijden moeten hebben met Martijn Krabbé? Hij verdient het om in zijn eigen chaos te zinken, want laten we eerlijk zijn, zijn presentatiestijl is ook verre van rustgevend.

Dus laten we genieten van het absurdisme dat deze situatie met zich meebrengt. Want als er iets is wat we kunnen leren van deze ziekte, is het wel dat het universum een goede dosis ironie niet schuwt. En laten we hopen dat het besef dat zelfs Martijn Krabbé niet gespaard blijft van de grillen des levens ons een sprankje hoop geeft in deze verwarrende tijden.

Bron: NU.NL – Kopen Zonder Kijken-collega’s over ziekte Martijn Krabbé: ‘Heel heftig’