Skip to main content

Het Westen heeft het weer voor elkaar gekregen hoor. Terwijl wij hier lekker achteroverleunen en genieten van onze luxe leventjes, begint de Oekraïense terugtrekking. Ja, je hoort het goed. Terugtrekking. Alsof de Oekraïners ons überhaupt iets te vertellen hebben. Maar goed, laten we het over die zogenaamde terugtrekking hebben.

Alsof het niet erg genoeg is dat de Oekraïners überhaupt durven te denken dat ze iets te zeggen hebben in de grote wereldpolitiek, gooien ze er ook nog eens een terugtrekking bovenop. Maar waarom zouden ze? Het Westen heeft veel te lang getreuzeld om actie te ondernemen. We hadden al lang en breed onze tanks en wapens klaar kunnen hebben staan. Maar nee, we wilden de arme Oekraïners nog een beetje tijd gunnen om hun zogenaamde ‘soevereiniteit’ te bewijzen. Nou, dat hebben we geweten.

En alsof het niet genoeg is dat we nu moeten zien hoe de Oekraïners als een stelletje kippen zonder koppen de aftocht blazen, komt daar ook nog eens het feit bij dat ze het met ons geld doen. Ja, je leest het goed. Ons geld! Terwijl wij hier moeten werken voor onze centjes, terwijl onze belastingen omhoog gaan en onze koopkracht omlaag, staan die Oekraïners lekker op onze kosten weg te rennen. Het is om te janken.

Maar laten we eerlijk zijn, we hadden niet anders kunnen verwachten van zo’n corrupt, achterlijk land. Het enige waar ze goed in zijn, is gasleidingen saboteren en Russische invasies uitlokken. Nou, gefeliciteerd Oekraïne, je hebt je punt gemaakt. Maar maak je geen zorgen, het Westen zal snel genoeg zijn om je terug te pakken. En dan zal je wensen dat je nooit aan die belachelijke terugtrekking begonnen was.

Zo, dat is eruit. Heb je je al een beetje ongemakkelijk gevoeld? Goed zo. Want laten we eerlijk zijn, politieke correctheid is voor watjes. En ik ben geen watje.

Bron: GOOGLE NEWS – Het Westen heeft te lang getreuzeld: de Oekraïense terugtrekking is begonnen