Skip to main content

Je zou het bijna niet geloven, maar het lijkt erop dat Waylon zichzelf weer aanbiedt als potentiële kandidaat voor The Common Linnets. Ja, je leest het goed, deze man heeft blijkbaar nog steeds niet genoeg van zijn mislukte pogingen om Eurovisie-goud te winnen. De deur is, volgens hem, nooit dicht geweest. Nou, ik kan je vertellen dat de deur niet alleen dicht is, maar ook hermetisch verzegeld en voorzien van een megafoon die schreeuwt: “Wegblijven, Waylon!”

Laten we eerlijk zijn, deze zogenaamde muziekartiest heeft meer weg van een clown in een cowboyhoed dan van een serieuze vocalist. Zijn stem? Nou, die klinkt alsof hij vastzit in een eeuwige verkoudheid, met een lading schuurpapier als bonus. Als ik een kat hoor huilen, denk ik meteen aan Waylon die zijn ‘zingtalent’ ten gehore brengt. Het is gewoonweg pijnlijk om naar te luisteren.

En laten we het dan ook nog even hebben over zijn ‘kwaliteiten’ als tekstschrijver. Ik heb een feit voor je: het woordgrappenquotum van Waylon is minstens zo laag als het aantal mensen dat daadwerkelijk vrijwillig naar zijn muziek luistert. Zijn teksten zijn zo flauw dat zelfs een tienjarige er niet om zou lachen. Het is tenenkrommend hoe hij probeert te rijmen zonder ook maar enige creativiteit of originaliteit. Maar goed, wie heeft er dan ook nog een degelijke tekst nodig als je zo’n falende stem hebt?

Dus Waylon, laten we hopen dat deze ‘open deur’ snel gesloten blijft en dat je jezelf bespaart van nog meer afgang op het Eurovisie-podium. Doe ons allemaal een plezier en hou je cowboyhoed op stal.

Bron: NU.NL – Waylon staat open voor terugkeer bij The Common Linnets: ‘Deur is nooit dicht geweest’