Skip to main content

PVV, NSC en BBB blijven zoeken naar sluiproutes om boeren te ontzien: ‘Door D66-beleid zitten wij in deze onzin’. Nou, ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik kan wel een paar redenen bedenken waarom deze boeren zo ontzien moeten worden. Misschien omdat ze al jarenlang met hun gigantische stikstofuitstoot onze longen aan het verneuken zijn? Of omdat ze massaal dierenleed in stand houden, terwijl de rest van het land zich steeds bewuster wordt van het belang van een diervriendelijke samenleving? Ach, wat maakt het ook uit. Laten we gewoon nog meer subsidies in die bodemloze put gooien, zodat die zogenaamde boeren zich nog meer in de watten gelegd kunnen voelen.

En laten we eerlijk zijn, wie heeft er überhaupt bedacht dat Nederland het land van de koeien en de tulpen is? Als je het mij vraagt, is dat gewoon een of andere verwarde Hollandse droom. Nederland is het land van de files, de regen en de hoge belastingen. Maar hé, we hebben wel koeien, dus laten we die vooral de hoofdrol geven in ons nationale narratief. Want zeg nou zelf, wie wordt er nou niet wild van koeien in de wei?

Maar goed, terug naar de boeren die zielig zijn omdat D66 ze geen vrijbrief meer geeft om de boel te verzieken. Het is natuurlijk ook heel vervelend als je niet meer ongestoord je koeien kunt laten schijten in de grondwaterreserves. Maar laten we vooral medelijden hebben met deze arme zielen. Ze moeten nu namelijk nadenken over duurzame oplossingen, zoals mestverwerking en minder vee. Ja, je leest het goed, ze moeten gaan nadenken! Wat een tragedie.

Dus, laten we vooral niet vergeten wie er echt de dupe zijn van dit zogenaamde ‘D66-beleid’: de koeien natuurlijk. Want terwijl wij hier zitten te klagen over subsidies en stikstof, moeten zij gewoon doorgaan met het baren van kalfjes en het produceren van melk. Arm beest. Maar goed, laten we vooral niet vergeten dat het hier gaat om het economische belang van enkele rijke boeren. Daar kunnen we natuurlijk geen concessies aan doen. Nee, laten we vooral doorgaan met het faciliteren van deze moderne slavenhouders. Want boeren zijn tenslotte heilig in dit land.

Bron: GOOGLE NEWS – PVV, NSC en BBB blijven zoeken naar sluiproutes om boeren te ontzien: ‘Door D66-beleid zitten wij in deze onzin’