Skip to main content

Wat hebben we nu weer aan onze fiets hangen? De FIOD is in rep en roer, want er schijnt weer een nieuwe manier van fraude te zijn opgedoken, en deze keer komt het uit Bulgarije. Ja, inderdaad, dat land waar ze beter zijn in het maken van yoghurt dan in het naleven van fatsoenlijke regels. Blijkbaar hebben ze daar een masterplan bedacht om onze Nederlandse toeslagen te misbruiken. En laten we eerlijk zijn, we kunnen dat land geen ongelijk geven. Bulgarije, het land van het goedkope bier en de mooie vrouwen, heeft nu ook de kunst van het sjoemelen onder de knie.

De FIOD, die een onderzoek is gestart, heeft al wat aanwijzingen gevonden. En nee, het zijn geen subtiele hints die je op moet lossen als een raadsel, zoals een potje ‘Wie is de mol?’. Nee, het is glashelder dat onze zuiderburen ons een loer willen draaien. De Bulgaren hebben namelijk ontdekt dat ze door middel van twee eenvoudige stappen een flinke slag kunnen slaan. Stap één: word moeder. Ja, je leest het goed, word gewoon een moeder. Het maakt niet uit of je wel of niet echt kinderen hebt, gewoon doen alsof is genoeg. Stap twee: vraag zoveel toeslagen aan als je maar kunt bedenken. Zorg ervoor dat je een beetje creatief bent en verzin gewoon wat extra kinderen. Voor je het weet, sta je met een geboortekaartje op de bevolkingsregister van Bulgarije én Nederland.

Maar laten we niet vergeten dat dit een satirisch stuk is, dus neem vooral niet alles al te serieus. Want laten we eerlijk zijn, het is belachelijk dat we ons druk moeten maken over fraude uit Bulgarije, terwijl we genoeg eigen problemen hebben. Toch brengt dit absurde feit ons wel even aan het lachen, al zijn we stiekem een beetje jaloers op de creatieve geesten daar. Bulgaren, jullie hebben ons weer laten zien dat er geen grenzen zijn als het om fraude gaat. Dus bedankt daarvoor, we zullen er nog lang van genieten. Al zullen we onze FIOD wel even op hun strepen zetten, want die moeten dit soort praktijken uiteraard keihard aanpakken. Want zoals het gezegde luidt: fraudeurs horen achter de tralies, niet op een zonnig Bulgaars strand.

Bron: GOOGLE NEWS – Aanwijzingen voor nieuwe toeslagfraude vanuit Bulgarije, FIOD begint onderzoek