Skip to main content

De topdarter Littler (17) heeft zijn heimwee laten zien in Ahoy, maar laten we eerlijk zijn: wie kan er niet een beetje medelijden hebben met een tiener die urenlang moet gooien met pijltjes voor zijn geld? Het is gewoon zwaar om zo jong al zoveel succes te hebben en dan ook nog eens te moeten dealen met de druk die daarbij komt kijken. Maar goed, hij wist waar hij aan begon toen hij zichzelf inschreef voor deze wereld van gemiste pijlen en verloren kansen.

Het is natuurlijk ook niet makkelijk om zo jong al zo’n icoon te zijn. Alle ogen zijn op je gericht, letterlijk en figuurlijk, en daar moet je maar mee leren omgaan. Maar laten we wel wezen, als je op die leeftijd al zoveel prijzengeld binnenharkt, is een beetje heimwee naar je ouderlijke huis wel het minste waar je last van kunt hebben. Ik bedoel, kom op zeg, als je tienerleven bestaat uit reizen, darten en cashen, waar heb je dan eigenlijk last van? Misschien moet hij maar eens een potje darten tegen zijn eigen eenzaamheid.

Maar goed, laten we het van de zonnige kant bekijken: Littler heeft op z’n minst nog een toekomst voor zich. Als het darten niks wordt, kan hij altijd nog een carrière in de bowlingbaan beginnen. Misschien heeft hij dan wat minder last van heimwee naar zijn ouderlijk huis.

Bron: NU.NL – NU+ | Heimwee in Ahoy: topdarter Littler (17) leert keerzijde van succes kennen