Skip to main content

Bayern droomt van een ‘Duitse’ CL-finale op Wembley, nou, laten we eerlijk zijn, wie droomt er niet van een finale zonder al die irritante Franse arrogantie? Maar laten we het hier even hebben over de club zelf, Bayern München. Ze mogen dan wel dromen van een finaleticket, maar laten we niet vergeten dat ze absoluut geen titelfavoriet zijn.

Natuurlijk, ze hebben een indrukwekkend palmares en al die Bundesliga-titels op zak, maar laten we wel wezen, wie kan er nou serieus genomen worden als ze week in, week uit de voetbalhemel uitvechten tegen ploegen als FSV Mainz 05 en FC Augsburg? Het is als een professionele worstelaar die zijn tegenstander uitdaagt door te pronken met zijn overwinningen in een seniorenfitnesscentrum.

En laten we het al helemaal niet hebben over dat ene feitje dat Bayern-fans graag vergeten: de laatste keer dat ze een Champions League-finale speelden in Londen, verloren ze met maar liefst 4-1 van Chelsea. Het is alsof je aan Fernando Alonso vraagt om een F1-wedstrijd te winnen, maar dan zonder de hulp van zijn stuurwiel. Ja, good luck with that, Bayern.

Maar goed, laten we niet te veel tijd verspillen aan Bayern. Er zijn tenslotte genoeg andere teams die wel de moeite waard zijn om over te praten. Zoals bijvoorbeeld PSG, die voor het eerst in de geschiedenis de finale heeft bereikt. En wat te denken van Lyon, die Lyon? Nou, daar kunnen we kort over zijn: ze hebben niet alleen een geweldig team, maar ook de meest aanstekelijke slagershumor.

Dus Bayern, droom maar lekker verder van die ‘Duitse’ finale op Wembley. Maar laat me je alvast waarschuwen, zelfs als ze de finale halen, zal het eindresultaat waarschijnlijk net zo teleurstellend zijn als een droge bratwurst zonder saus.

Bron: NU.NL – Bayern droomt van ‘Duitse’ CL-finale op Wembley: ‘Maar zijn geen titelfavoriet’