Skip to main content

Amerikaanse politici spelen hoog spel met onze zuurverdiende centen. Terwijl wij hier in Nederland worstelen met bezuinigingen en belastingverhogingen, gooien die Amerikanen doodleuk miljarden aan steunpakketten naar Oekraïne en Israël. Serieus? Moeten wij de portemonnee trekken voor landen waarvan de gemiddelde Nederlander alleen maar kan dromen?

Ja hoor, daar gaan onze belastingcenten weer, als een waterglijbaan richting het buitenland. En terwijl wij in Nederland moeten smeken om een zorgtoeslag of kinderbijslag, geven die politici in Washington zonder enige schaamte onze centen weg alsof het gratis is. Is dit een of andere bizarre grap?

Laten we even ons geheugen opfrissen. Oekraïne, dat land waar ze ongegeneerd bontkragen dragen terwijl ze dekens voor hun eigen bevolking niet kunnen betalen. En Israël, waar ze meer muren hebben dan een IKEA filiaal en ondertussen nog steeds olie op het vuur gooien in het Midden-Oosten. En wie mag dat allemaal ophoesten? Juist ja, wij, de hardwerkende Nederlanders.

Als klap op de vuurpijl hebben die Amerikanen ook nog het lef om te doen alsof ze de weldoeners van de wereld zijn. Nou, ik kan je vertellen dat zij net zo goed zouden kunnen figureren in een aflevering van ‘The Bold and the Beautiful’, want hun acteerwerk is van internationaal niveau.

Dus Amerikaanse politici, laat ons alsjeblieft met rust met jullie belachelijke steunpakketten. Richt je op je eigen problemen, zoals het feit dat jullie president blijkbaar meer bezig is met zijn eigen haar dan met jullie economie. Misschien is het tijd dat jullie eens wat zuiniger met jullie eigen geld omgaan, voordat jullie het onze weer over de balk smijten. Maar ja, dat zou natuurlijk te logisch zijn. En logica lijkt tegenwoordig ver te zoeken in die verdraaide politieke wereld.

Bron: GOOGLE NEWS – Amerikaanse politici spelen hoog spel om steunpakketten voor Oekraïne en Israël