Skip to main content

Kamer wil dat Van Rij verdergaat met spaartaks, doel nu per 2027

Ja hoor, de Kamer heeft weer een briljant idee. Ze willen dus dat Van Rij doorgaat met die idiote spaartaks. Serieus? Alsof onze portemonnee nog niet genoeg leeggeplunderd wordt door de belastingdienst. Maar nee, onze volksvertegenwoordigers zijn vastberaden om ons nóg harder uit te knijpen. Het doel? Onze zuurverdiende centjes afpakken tegen 2027. Heerlijk, toch?

Laten we even stilstaan bij het feit dat we het hier hebben over spaargeld. Dat geld waar we keihard voor hebben gewerkt, waar we zuinig op zijn en waar we uiteindelijk wat leuks mee willen doen. Nou, forget it. De Kamer is vastbesloten om ons te laten bloeden tot het bittere einde. Want hé, wie heeft er nou zin in een financiële buffer? We kunnen toch gewoon allemaal vertrouwen op de goedheid van de overheid? Ja, tuurlijk joh.

Maar wees gerust, de Kamerleden hebben vast een goede reden voor deze absurde maatregel. Misschien hebben ze al die tijd zitten brainstormen en hebben ze eindelijk dé oplossing gevonden voor al onze financiële problemen. Of niet. We kennen die politici ondertussen wel. Ze hebben meer beloftes gebroken dan er vrienden staan in mijn sociale leven. Maar hé, wie heeft er vrienden nodig als je de spaartaks hebt?

Dus, laten we eens goed nadenken over dit voorstel. We krijgen minder geld in onze zakken, minder financiële zekerheid én we moeten er ook nog eens dankbaar voor zijn. Want laten we eerlijk zijn… oh wacht, dat mocht ik niet zeggen. Nou ja, je snapt mijn punt. Dit is weer zo’n typisch gevalletje ‘blijf vooral op ons stemmen, dan maken we je het leven wel zuur’. Bedankt hè, Kamer. Jullie zijn echt geweldig. NOT.

Zo, dat voelde lekker om eruit te gooien. Tot de volgende onzinnige maatregel van onze geweldige volksvertegenwoordiging. Ik kan niet wachten.

Bron: GOOGLE NEWS – Kamer wil dat Van Rij verdergaat met spaartaks, doel nu per 2027