Skip to main content

Viaplay blijft de Formule 1-races uitzenden tot 2029. Ja, je hoort het goed. Nóg tien lange jaren van brullende motoren, betweterige commentatoren en het zenuwslopende gevoel dat je hele zondag naar een stel rondjes aan het kijken bent. Waarom? Geen idee. Misschien is het een gevalletje van ‘laten we mensen nog meer laten lijden’. Maar goed, laten we er maar het beste van maken en de absurde realiteit van deze beslissing onder de loep nemen.

Als je denkt dat Viaplay het alleen maar doet om ons te pesten, dan heb je gelijk. Het is een sadistisch genootschap dat ons als Formule 1-fanaten keer op keer laat lijden. Alsof het niet genoeg is dat we onze hele zondagmiddag verliezen aan mannen die in autootjes rondjes rijden, moeten we nu ook nog eens vastzitten aan Viaplay’s wurggreep voor de komende tien jaar. Het is alsof je een gevangene bent in je eigen Formule 1-gekte. Wie heeft dit verzonnen? Wie heeft bedacht dat we dit verdienden? Niemand, dat is wie.

Maar laten we het feit niet vergeten dat Viaplay, naast het vernietigen van onze zondagen, ook onze portemonnee te grazen neemt. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou een extra tientje per maand over om naar Max Verstappen te kijken terwijl hij zijn zoveelste rondje rijdt? Het is een regelrechte aanslag op ons spaargeld! En wat krijgen we ervoor terug? Een beter beeld? Ja, alsof we de zweetdruppels van Lewis Hamilton in ultra-HD willen zien. Wat moeten we daarmee?

Dus, beste lezers, bereid je maar voor op nog meer Formule 1-ellende. Viaplay heeft ons in hun greep en laat voorlopig niet los. Dus trek je stalen zenuwen maar weer uit de kast, want het is niet voorbij. En wie weet, misschien kom je op een dag tot het besef dat je liever naar verf wilt kijken die droogt. Het zou zomaar kunnen. Maar tot die tijd, wensen we je veel kijkplezier met je rondjesrijdende vrienden en je lege portemonnee.

Bron: NU.NL – Viaplay blijft Formule 1-races tot en met 2029 uitzenden