Skip to main content

Veel alarmbellen over Rusland, Iran en China in jaarverslag MIVD. Nou, daar gaan we weer. Alsof we nog niet genoeg zorgen aan ons hoofd hebben, moeten we ons nu ook nog druk maken om die potentiële wereldveroveraars. Het lijkt wel alsof de MIVD ons elke keer weer wil laten geloven dat we op het punt staan om overgenomen te worden door een stelletje doortrapte dictators. Serieus, is er één moment in de geschiedenis geweest waarop de MIVD zei: “Goh jongens, maak je maar geen zorgen, alles is onder controle. Geen kwaadwillende buitenlandse mogendheden hier hoor!” Nee, natuurlijk niet. Het is altijd kommer en kwel in hun jaarverslagen.

Maar laten we even serieus blijven. De MIVD maakt zich zorgen over Rusland, Iran en China. Nou, ik maak me vooral zorgen over de mensen die denken dat de MIVD zich niet zorgen maakt over Rusland, Iran en China. Want laten we eerlijk zijn, die landen hebben geen missverkiezing gewonnen. Ze zijn niet bepaald het toonbeeld van democratie en mensenrechten. En laat me je dit vertellen: ze hebben het ook niet zo op ons Westerse vrijheidslievende types. Dus ja, misschien is het niet zo’n goed idee om ze uit te nodigen voor een gezellige high tea.

Maar goed, laten we niet te hard oordelen. Misschien moeten we Rusland, Iran en China gewoon een grote knuffel geven en al onze problemen zijn opgelost. Want ja, als er één ding is dat autoritaire regimes respecteert, dan zijn het wel knuffels. Echt, ze zijn dol op knuffels. Dus waarom zouden we ons druk maken? Laten we gewoon met z’n allen gaan knuffelen en wachten tot de problemen vanzelf verdwijnen.

Dus, beste MIVD, bedankt voor het jaarverslag. Het heeft me echt gerustgesteld. Echt, ik voel me zoveel veiliger nu. Ik ga meteen een knuffelworkshop organiseren voor al die boze dictators. Want als er iets is wat helpt tegen internationale dreigingen, dan zijn het wel knuffels.

Bron: GOOGLE NEWS – Veel alarmbellen over Rusland, Iran en China in jaarverslag MIVD