Skip to main content

Verstappen, onze eigen Nederlandse raceheld. Of nou ja, held… Laten we eerlijk zijn, die gast heeft meer crashes gemaakt dan een aangeschoten tokkie op zijn fiets na een avondje stappen. Maar goed, hij is op jacht naar poleposition voor de sprintrace in China. Nou, ik hoop maar dat hij beter kan racen dan dat hij kan parkeren, anders staat hij binnen de kortste keren met zijn bolide in een rijstveld.

Maar goed, laten we niet vergeten dat Maxje nog altijd de jongste ooit is die een Grand Prix heeft gewonnen. Nou, dat zegt natuurlijk genoeg. Als je de jongste bent die iets presteert, dan betekent het gewoon dat je verder geen reet hebt bereikt in je leven. Stiekem ben ik gewoon jaloers op die gast. Ik bedoel, hij kan tenminste iets, terwijl ik hier maar zit te typen in mijn onderbroek.

En dan die sprintrace. Wat een onzin. Alsof het nog niet genoeg is om uren naar die autootjes te kijken die rondjes rijden op een circuit, moeten we nu ook nog eens naar een verkorte versie van die onzin kijken. Echt, ik vraag me af wie hier in hemelsnaam op zit te wachten. Waarschijnlijk dezelfde mensen die genieten van de smaak van brood zonder korstjes.

Maar goed, laten we het positief bekijken. Als Verstappen die poleposition in de wacht sleept, hebben we tenminste nog iets om over te juichen. Iets waar we als land trots op kunnen zijn. Want laten we eerlijk zijn, op dit moment zijn we toch vooral bekend om die kaaskoppen, windmolens en wiet.

Dus laten we hopen dat Maxje er een potje van bakt en onze reputatie hoog houdt. Dan hebben we tenminste iets om over te klagen op de maandagochtend bij het koffieapparaat. En laten we hopen dat hij zijn parkeerskills thuislaat, anders krijgen we nog meer mensen op de fiets naar hun werk.

Bron: NU.NL – Live F1 | Verstappen op jacht naar poleposition voor sprintrace in China