Skip to main content

Het kabinet heeft gesproken: geen verbod op het verbranden van de koran. Wel willen ze onderzoeken of het demonstratierecht beperkt kan worden. Dus als je binnenkort op straat een groepje kaalkopjes tegenkomt die gezellig een heilig boek aan het fik steken zijn, dan is dat gewoon toegestaan. Maar oh wee als je daartegen wilt demonstreren, want dan wordt het misschien lastiger. Dat is lekker consistent, jongens.

Kijk, ik snap best dat die koran niet echt een pageturner is. Maar om nou met z’n allen om een vuurtje te gaan zitten en dat ding in de hens te steken? Dat is gewoon zielig. Het lijkt wel alsof we terug in de middeleeuwen zijn beland. Maarja, als we de koran mogen verbranden, mogen we misschien ook binnenkort heksen gaan verbranden. Lekker retro, toch?

En dan dat gedoe met dat demonstratierecht. Blijkbaar moeten we heel voorzichtig zijn met het beperken van dat recht, want anders is het een aantasting van de democratie. Maar heilige boeken in de fik steken? Dat is prima. Laten we hopen dat die kaalkopjes ook niet van plan zijn om een Wetboek van Strafrecht-verbrandingsfeestje te organiseren, want voor je het weet zijn ze onaantastbaar.

Dus kabinet, bedankt voor het laten zien waar jullie prioriteiten liggen. Echt top.

Bron: GOOGLE NEWS – Kabinet: geen verbod koranverbranding, wel onderzoek demonstratierecht