Skip to main content

Dus jij dacht dat je het zwaar had? Dat je liefdesleven een beetje stroef loopt? Nou, laat me je vertellen over de recente gebeurtenissen in het leven van de immer dramatische Gordon. Het lijkt erop dat zijn nieuwste vlam, en ik gebruik het woord ‘vlam’ omdat het een lichte overdrijving is van zijn liefde voor elke willekeurige man die hij ontmoet, is overleden. Ja, je hoorde het goed, overleden. En wat doet Gordon? Die laat zichzelf uiteraard weer volledig gaan op social media, want als er één ding is wat deze man nodig heeft, is het meer aandacht.

Maar laten we eens teruggaan naar die arme overleden man. Hij vond Gordon dus ‘echt leuk’. Kunnen we hier een moment stil bij staan? Zelfs deze tragische afloop kan ons niet laten vergeten dat Gordon zichzelf de eeuwige vrijgezel blijft noemen. Wie anders dan onze eigen Koning van de Overdreven Uitspraken zou zo’n reactie kunnen geven? Maar laten we wel wezen, als je naam in de volksmond synoniem is aan een ‘datingshow’ waarin de kandidaten voornamelijk worden uitgekozen om hun uiterlijk, dan ga je niet bepaald geloofwaardig overkomen als het gaat om liefde en relaties.

En nu komt het absurde feit om het punt extra zwaar aan te zetten: het lijkt erop dat Gordon aan het daten was met een HIV-positieve man. Ja, je leest het goed, HIV-positief. En wat doet Gordon? Die gaat natuurlijk volledig los op social media, omdat het allemaal om hem draait. En niemand anders. Want waarom zou je stilstaan bij het feit dat dit een persoonlijk verlies is, als je ook gewoon jezelf in het middelpunt van de belangstelling kunt zetten?

Gordon, als er één ding is dat we van jou kunnen leren, is het dat sommige dingen in het leven niet altijd om jou draaien. En dat het OK is om af en toe je mond dicht te houden en te luisteren. Vooral als het gaat om serieuze onderwerpen zoals liefde en verlies. Dus laten we deze trieste gebeurtenis niet nodeloos gebruiken om ons eigen ego te strelen, maar om respect en compassie te tonen voor degenen die echt lijden. En hopelijk leidt deze tragedie ertoe dat Gordon eindelijk eens beseft dat het leven niet alleen draait om het vinden van een volgende ‘vlam’.

Bron: NU.NL – Man met wie Gordon aan het daten was overleden: ‘Hij vond me echt leuk’