Skip to main content

Het kabinet heeft weer eens laten zien dat ze zo slap als een vaatdoek zijn. Geen verbod op koranverbranding? Is dit serieus? Alsof het verbranden van heilige boeken niet compleet respectloos en onnodig provocerend is. Maar ja, laten we vooral geen actie ondernemen tegen discriminatie en haatzaaien, want we willen onze vrijheid van meningsuiting natuurlijk niet aantasten.

En als klap op de vuurpijl gaan ze ook nog eens onderzoeken of het demonstratierecht beperkt moet worden. Want stel je voor dat mensen hun stem laten horen en opkomen voor hun rechten en belangen. Dat moet natuurlijk wel in goede banen geleid worden, anders krijgen we nog een beetje te veel democratie hier in Nederland.

Maar laten we eerlijk zijn, het kabinet heeft nog nooit gehoord van consistente beleidsvoering. Eerst laten ze extremistische figuren in Nederland toe en geven ze ze vrij spel om hun boodschap van haat te verspreiden. En als er dan eindelijk eens wat protest tegenkomt, worden de grenzen van het demonstratierecht opeens in twijfel getrokken.

Misschien moeten we ons afvragen wat erger is: het verbranden van een boek of het toestaan van racisme en discriminatie in onze samenleving? Ik bedoel, als het kabinet werkelijk gelooft dat onze vrijheid van meningsuiting zo belangrijk is, laten we dan op zijn minst ervoor zorgen dat die vrijheid niet misbruikt wordt om anderen te onderdrukken en te kwetsen. Maar ja, wat weten wij er nou van, wij zijn slechts de belastingbetalers die hun salarissen betalen.

Feit: Het aantal gevallen van racisme en discriminatie is de afgelopen jaren gestegen in Nederland. Maar hey, laten we vooral niets doen aan het aanpakken van deze problemen en ons concentreren op het beschermen van de vrijheid van meningsuiting, want ja, we kunnen natuurlijk niet zonder onze jaarlijkse portie aan koranverbrandingen en haatzaaierij.

Bron: GOOGLE NEWS – Kabinet: geen verbod koranverbranding, wel onderzoek demonstratierecht