Skip to main content

De Wietproef. Een groot succes. Of tenminste, zo wordt het ons voorgeschoteld. “Het voelt goed dat het legaal is gekweekt,” juicht de ene kant van het spectrum. Ah, ja, natuurlijk. Het legaliseren van wietteelt, want dat is wat ons land écht nodig heeft. Wie heeft er nou banen en economische groei nodig als je gewoon alle energie kunt steken in het kweken van die oh zo heilige plant? Wat een vooruitgang, jongens.

Laten we eens kijken naar de impact van deze briljante beslissing. Als we de eerste resultaten mogen geloven, is het een doorslaand succes voor zowel de consumenten als de producenten. Maar laten we eerlijk zijn, hoe betrouwbaar zijn die resultaten werkelijk? Ik bedoel, het zou niet de eerste keer zijn dat cijfers worden gemanipuleerd om een bepaalde agenda te pushen.

Zo wordt beweerd dat het legaal kweken van wiet een einde zal maken aan de zwarte markt. Ja, tuurlijk. Want als er één ding is waar criminelen bekend om staan, dan is het wel het respecteren van de wetten. Ik kan me al voorstellen hoe die onderwereldfiguren hun handeltje opgeven en met een leuk pensioen genieten van hun welverdiende rust. Wat een utopie.

En laten we niet vergeten hoe dit geweldige plan de kassa’s doet rinkelen. Met wietteelt als legaal verdienmodel, kunnen we eindelijk zeggen dat ons land écht voorop loopt. Wie had gedacht dat onze economie gebouwd zou worden op iets anders dan nuchterheid en gezonde arbeidsethos? Maar goed, we hebben tenminste banen gecreëerd. Dat we die banen dan danken aan het verbouwen van wiet, tsja, details.

Dus laten we het vieren, beste mensen. Juichend rondrennen tussen de wietvelden. Want er is niets waar Nederland beter in is dan het goedpraten van absurde beslissingen. Maar hey, het is legaal gekweekt, dus het moet wel goed zijn, toch?

Bron: GOOGLE NEWS – Wietproef lijkt een succes, zowel voor als achter de kassa: ‘Het voelt goed dat het legaal is gekweekt’