Skip to main content

Deze wereld wordt met de dag gestoorder. Serieus, wat voor idioot zit er eigenlijk in ons kabinet? Het is werkelijk ongelofelijk dat ze geen verbod willen instellen op het verbranden van de koran. Ja, je leest het goed. In Nederland, het land van de tolerantie en het polderen, vinden onze zogenaamde leiders het prima dat je het heilige boek van miljoenen mensen zomaar in de fik mag steken. Ik bedoel, waar gaat dit in vredesnaam over?

Maar wacht, het wordt nog beter (of eigenlijk slechter). Het kabinet wil wel een onderzoek instellen naar het demonstratierecht. Dus laten we het even samenvatten: koranverbranding is oké, maar vreedzaam protesteren wordt onder de loep genomen. Logisch toch? Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nu dat mensen hun ongenoegen uiten over maatschappelijke kwesties? Wat een stelletje miskennende kneuzen daar in Den Haag.

En weet je wat het ergste is? Ze doen het ook nog zonder blikken of blozen. Geen enkel besef van de impact die dit soort beslissingen hebben op minderheidsgroepen en de samenleving als geheel. Maar hé, wie maakt zich daar nu druk om? Zolang we de grenzen van het demonstratierecht maar verkennen en de koranverbrandingen gezellig blijven houden.

Het is gewoon te absurd voor woorden. Het lijkt wel een slechte grap, maar helaas is het de trieste realiteit. Misschien moeten we onze politici eens vragen welke feestdag ze willen instellen voor het verbranden van boeken. Dan kunnen we er meteen een nationale traditie van maken, toch? Of hebben ze daar al over nagedacht?

Nou ja, laten we maar hopen dat de volgende verkiezingen voor wat frisse wind zorgen. Want dit kabinet is duidelijk niet van plan om het gezonde verstand te gebruiken.

Bron: GOOGLE NEWS – Kabinet: geen verbod koranverbranding, wel onderzoek demonstratierecht