Skip to main content

Hamilton: de man die altijd zo zeker van zijn zaak is, trekt opeens het boetekleed aan na een dramatische kwalificatie op de baan. “Ik maakte een fout”, mompelt hij terwijl hij zijn hoofd schudt. Ja, Hamilton, je hebt een fout gemaakt. Een fout waarvan ik denk dat deze meer te maken heeft met je ego dan met je racevaardigheid.

Laten we even teruggaan naar de feiten. Hamilton behaalde in totaal 101 poles, wat hem de meest succesvolle kwalificatierijder van de Formule 1 maakt. Maar afgelopen zaterdag maakte hij een fout. Een fout die hem op de derde plek zette. Een plek waar Hamilton niet gewend aan is. Een plek waar hij niet kan pronken met zijn nummer één status. En dus moet hij zijn boetekleed aantrekken. Maar laat me je dit vertellen, Hamilton, het is niet de fout die je moet bekennen. Het is je houding die je moet aanpakken.

Je hebt de gewoonte om anderen de schuld te geven als het niet gaat zoals jij wilt. Je klaagt over de beslissingen van de stewards en de regels van de sport. Maar als je gewoon je mond houdt en je richt op het racen, dan zal je zien dat je terugkomt op die nummer één positie. Want laten we eerlijk zijn, niemand kan aan jou tippen als het gaat om racen. Maar als je je blijft gedragen als een kleine kleuter die zijn zin niet krijgt, dan zal je zien dat jouw kwalificatieresultaten alleen maar verder achteruit zullen gaan.

Dus Hamilton, misschien is het tijd om volwassen te worden en je focus te verleggen van je ego naar de baan. Want als je dat doet, dan zal je zien dat de rest van de wereld weer achter je aanrent.

Bron: NU.NL – Hamilton trekt boetekleed aan na dramatische kwalificatie: ‘Ik maakte een fout’