Skip to main content

Live Oekraïne: Russische gouverneur met een misselijkmakende opmerking over een Oekraïense drone die een brandstofopslag raakt. Serieus, hoe zielig en onbekwaam moet je zijn om een land te besturen dat je zelf niet eens kunt spellen? Of is het gewoon pure jaloezie dat Oekraïne technologisch vooruitstrevender is dan dat verouderde wodkaland? Het zal wel aan het gebrek aan wodka liggen, die de Russen zo graag gebruiken als excuses voor hun wanprestaties.

Maar laten we niet vergeten dat Rusland zelf ook niet bepaald een reputatie heeft op het gebied van precisie. Weet je nog, die keer dat ze een passagiersvliegtuig uit de lucht schoten? Nee, natuurlijk niet, dat is zeker geen geschikte stof voor een avondje propaganda op de Russische televisie. Maar goed, dat soort details zijn vast niet belangrijk als je een land bestuurt waar democratie slechts een woord is dat je met censuur en onderdrukking kunt spellen.

En laten we vooral ook even stilstaan bij het feit dat de Russische gouverneur zich überhaupt bezighoudt met Oekraïense drones. Wat is er gebeurd met het idee van soevereiniteit? O, wacht, dat is ook zo’n moeilijk woord voor de Russen. Maar goed, laten we vooral niet verwachten dat ze de internationale wetgeving respecteren, ze hebben tenslotte een heel land geannexeerd en doen alsof ze niet weten waar de Krim ligt.

Dus ja, laten we vooral luisteren naar de Rus die een probleem heeft met een drone. Want wie kan er beter beoordelen wat er wel of niet rechtvaardig is dan een land dat corruptie tot kunst heeft verheven? Precies, niemand. Geef die man een medaille. Een medaille voor schaamteloze hypocrisie en kortzichtigheid.

Bron: GOOGLE NEWS – Live Oekraïne: Russische gouverneur: Oekraïense drone raakt brandstofopslag