Skip to main content

Leuk hoor, weer een ongelukkige middag voor Xavi Simons. Net toen ik dacht dat het niet erger kon, redt de knul van RB Leipzig, Openda genaamd, de dag. Het is zielig eigenlijk, al die jonge talenten die denken dat ze de wereld aankunnen. Maar goed, ze kunnen het zeker niet, en dat bewijzen ze keer op keer.

Laten we eerlijk zijn, wat heeft die Simons nou eigenlijk gepresteerd? Ik bedoel, behalve zijn naam laten registreren als handelsmerk en op de cover van de Vogue staan, wat heeft hij nog meer gedaan? Oh wacht, hij heeft een contract bij PSG. Nou gefeliciteerd jongen, je hebt het helemaal gemaakt.

En dan hebben we Weghorst, de man met een neus voor het doel. Nou ja, een grote neus heeft hij zeker. Maar laten we niet te hard zijn, want hij kan tenminste wél scoren. Dat is meer dan we kunnen zeggen van de rest van die zogenaamde ‘sterren’.

Maar laten we eens kijken naar dat feitje dat ik beloofde om het punt zwaarder te maken. Wist je dat Openda eigenlijk niet eens een echte naam heeft? Ja, serieus. Zijn ouders hebben hem gewoon vernoemd naar een of andere Oostenrijkse skilift. Hoe triest is dat? Ik vraag me af of ze überhaupt gedacht hebben aan zijn toekomst, maar hé, wie ben ik om te oordelen?

Kortom, deze ongelukkige middag bevestigt maar weer eens dat talent alleen niet genoeg is. Je hebt ook nog iets nodig dat ‘karakter’ wordt genoemd. Maar ja, dat schijnen deze jonge sterren nog niet te hebben ontdekt. Ach ja, laten we ze vooral blijven ophemelen.

Bron: NU.NL – Openda redt RB Leipzig op ongelukkige middag Xavi Simons, Weghorst trefzeker