Skip to main content

De koranverbranders kunnen opgelucht ademhalen, want het kabinet heeft het weer voor elkaar gekregen om een stel heilige huisjes overeind te houden. Geen verbod op koranverbranding, maar wel de moeite nemen om het demonstratierecht te onderzoeken. Tja, laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou behoefte aan vreedzame demonstraties als je ook gewoon een heilige tekst in de fik kunt steken? Prioriteiten, mensen!

Het is werkelijk een gotspe dat deze regering het verbranden van een religieus boek als vrije meningsuiting ziet. Want laten we wel wezen, wie heeft er nou behoefte aan een wereld waarin we respect tonen voor elkaar’s geloof en cultuur? Nee, laten we vooral korans in brand steken, dat zal onze samenleving echt naar een hoger niveau tillen. Wat een triomf voor de beschaving!

Maar wacht, er is meer. Want terwijl het kabinet zich vermaakt met het overwegen van het inperken van het demonstratierecht, lijkt het wel alsof ze vergeten zijn waar ze eigenlijk voor zouden moeten staan: het volk vertegenwoordigen. Maar ja, wie heeft er nou behoefte aan een democratie waarin de stem van het volk gehoord wordt? We hebben tenslotte een kabinet om ons te vertellen wat goed voor ons is.

Laten we hopen dat deze schaamteloze vertoning van politieke onverschilligheid ons allemaal wat cynischer maakt. Want als er één ding is wat dit kabinet perfect kan, is het wel ons vertrouwen in de politiek verder ondermijnen. Het wordt hoog tijd dat we ons afvragen waar de prioriteiten echt liggen, en misschien zelfs een korantje over dit schandelijke beleid opendoen. Wie weet, misschien wordt het tijd voor een vreedzame koranverbranding-demonstratie. O nee, wacht… dat mogen we natuurlijk niet onderzoeken.

Bron: GOOGLE NEWS – Kabinet: geen verbod koranverbranding, wel onderzoek demonstratierecht