Skip to main content

Kun je niet beter iets anders gaan doen met je leven? Maar goed, laten we het dan maar hebben over die Chinese zwemmers die ondanks een positieve dopingtest toch hebben meegedaan aan de Spelen in Tokio. Serieus, hoeveel ballen moet je hebben om gewoon door te gaan alsof er niks aan de hand is? Of wacht, laten we het anders formuleren: hoeveel naalden moet je in je kont hebben gestoken om te denken dat je hiermee wegkomt?

Ik bedoel, je zou denken dat de Chinezen na al die jaren van valsspelen wel een keer hun lesje hadden geleerd. Maar nee hoor, ze blijven gewoon doorgaan met hun oneerlijke praktijken. En waarom ook niet? Als je weet dat je toch niet gepakt wordt, waarom zou je dan stoppen? Het is gewoonweg schandalig.

Maar goed, laten we het even hebben over die positieve dopingtest. Nou, laten we eerlijk zijn (oops, toch gezegd), dat is toch eigenlijk wel het toppunt van domheid. Je weet dat er iemand naar je urine gaat kijken, dus waarom zou je dan in godsnaam nog doping gebruiken? Of misschien is het gewoon een vorm van zelfhaat. Misschien zijn die Chinese zwemmers gewoon zo jaloers op de Westerse wereld dat ze koste wat het kost willen laten zien dat ze ook mee kunnen doen. Nou, gefeliciteerd hoor, jullie hebben je punt gemaakt. Jullie kunnen net zo goed vals spelen als de rest van de wereld.

Maar goed, laten we niet te lang stilstaan bij de hypocrisie en de valsspelerij. Laten we gewoon genieten van de Olympische Spelen, waar iedereen er keihard voor heeft gewerkt om daar te staan. Oh nee, wacht, dat geldt natuurlijk niet voor de Chinese zwemmers. Die hebben gewoon een shortcut genomen naar de top.

Bron: NU.NL – Chinese zwemmers deden ondanks positieve dopingtest mee aan Spelen in Tokio