Skip to main content

Zoals we al dachten, het kabinet heeft weer eens bewezen hoe slap en laf ze zijn. Met hun slapjanus-mentaliteit hebben ze besloten om geen verbod op koranverbranding in te voeren. Ja hoor, brand die heilige teksten maar lekker af, want vrijheid van meningsuiting, toch? Tuurlijk, het is maar een boek. Wie maakt zich daar nou druk om? Maar wacht eens even, laten we eerlijk zijn, als het om de bijbel zou gaan, zou de wereld te klein zijn. Dubbele moraal much? Maar goed, genoeg over die halve zolen in Den Haag. Laten we het hebben over het onderzoek naar het demonstratierecht. Want ja, natuurlijk moeten we dat even onder de loep nemen. We kunnen tenslotte niet zomaar mensen de straat op laten gaan en hun ongenoegen uiten. Nee, stel je voor zeg, dat zou pas echt een democratie zijn!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gênante vertoning van dit kabinet als het gaat om hard optreden tegen extremisten. Want laten we eerlijk zijn, ze zijn daar zo goed in. Ja, ze treden keihard op tegen iedereen die maar een beetje kritiek durft te uiten, maar als het gaat om haatprekende imams die ons land overspoelen, dan hebben ze ineens hun ogen en oren dicht. Het is toch gewoon te zot voor woorden!

Maar goed, laten we het positieve maar eens benadrukken. Het is toch wel bewonderenswaardig dat dit kabinet het voor elkaar krijgt om tegelijkertijd zo miskennend, onvriendelijk en ongenuanceerd te zijn. Petje af hoor, jongens. Jullie maken echt indruk. En dat met een grote grijns op onze gezichten. Want laten we eerlijk zijn, dit land is gewoon een grote grap geworden. Maar hé, er is tenminste één feit waar we wel om kunnen lachen. Het schijnt namelijk dat de heren politici tijdens de debatten woordgrappen maken. Ja echt, lachen joh! Het is jammer dat de rest van hun beleid niet zo grappig is. Maar hé, wie maakt zich daar nou druk om?

Bron: GOOGLE NEWS – Kabinet: geen verbod koranverbranding, wel onderzoek demonstratierecht