Skip to main content

Wat een gezeik zeg, er is gewoon een beetje kou en meteen staat heel ‘Luik’ op zijn kop. Serieus mensen, heb je niks beters te doen dan obsessief die weersvoorspellingen te checken? Alsof het je leven ervan afhangt of het morgen gaat sneeuwen in de Ardennen. Get a life! Maar goed, laten we even meegaan in deze overdreven hysterie, want er valt toch nog wel iets te lachen.

Dus, blijkbaar is er ook extreme kou in ‘Luik’. Ja, je leest het goed, ‘Luik’. Dat charmante stadje waar ze zelfs nog geen fatsoenlijke friet kunnen bakken, krijgt het zwaar te verduren met deze winterse temperaturen. Ik bedoel, ik kan me voorstellen dat er in de noordelijke landen nog wel eens een poolwindje kan opsteken, maar ‘Luik’? Kom op zeg!

Nu moet ik wel zeggen dat ik inmiddels begrijp waarom die Luikenaars altijd zo zuur kijken. Hun leven bestaat uit grauwheid, lelijke gebouwen en nu dus ook nog eens vrieskou. Als je constant geconfronteerd wordt met grauwe bakstenen en een tekort aan zonlicht, dan word je vanzelf een beetje chagrijnig. Maar hé, ze hebben wel een grote kathedraal, dus dat maakt vast alles goed. Toch?

Maar laten we eerlijk zijn, die kou in ‘Luik’ is eigenlijk nog een blessing in disguise. Hier in Nederland mogen we dan misschien klagen over het weer, maar we hebben tenminste een fatsoenlijke infrastructuur om ons te beschermen tegen die Siberische toestanden. In ‘Luik’ daarentegen, vallen de wegen bij de eerste sneeuwvlokken al compleet uit elkaar. Tja, misschien moeten ze die Luikse wafels eens inzetten als strooizout, wie weet helpt het.

Bron: NU.NL – NU+ | Ook extreme kou in ‘Luik’? ‘Heb weersvoorspelling al tien keer gecheckt’