Skip to main content

GroenLinks en PvdA willen verder met elkaar? Oh, wat een verrassing! Alsof we nog niet genoeg onzinnige linkse idealen en holle retoriek hebben gehad. De hemel beware ons voor deze kille samenwerking tussen twee partijen die zo diep verzonken zijn in hun eigen utopische waanideeën dat ze de realiteit niet eens meer kunnen onderscheiden van hun eco-gekleurde dromen.

Laten we beginnen met GroenLinks. Die partij, bekend om haar obsessie met klimaatverandering en een heilige verering van Greta Thunberg, wil niets liever dan iedereen aan de elektrische auto krijgen. Ze zijn ervan overtuigd dat dit de oplossing is voor al onze problemen, maar laten we eerlijk zijn, wie kan er nou serieus genomen worden door een partij die denkt dat je een auto kunt opladen met zonnebloemen?

En dan hebben we de PvdA, de partij die zichzelf nog steeds socialistisch noemt terwijl ze allang zijn veranderd in een verzameling aan carrièrejagers zonder enig gevoel voor de arbeider. Ze willen graag nog meer belastingen heffen op de rijken, want ja, waarom zou je hard werken en succesvol zijn als de overheid het gewoon van je af kan pakken? Dat is pas eerlijkheid volgens de PvdA.

Maar goed, laten we niet vergeten dat deze twee partijen ook nog grote verschillen hebben. GroenLinks wil namelijk de vliegtuigen in Nederland verbieden, terwijl de PvdA juist vindt dat we allemaal moeten kunnen vliegen naar exotische oorden voor een zacht prijsje. Het is net als een vegetariër die een steakhuis opent, totaal inconsistent en lachwekkend.

Dus ja, beste lezers, maak je maar klaar voor nog meer onzinnig beleid en holle beloftes. Deze samenwerking tussen GroenLinks en PvdA zal ons land niet naar grotere hoogten brengen, maar ons juist verder laten wegzakken in een moeras van linkse naïviteit. Maar ach, wie maakt zich daar nog druk om? We hebben toch altijd nog onze humor om ons door deze ellende heen te slepen.

Bron: GOOGLE NEWS – GroenLinks en PvdA willen verder met elkaar, maar er zijn nog grote verschillen