Skip to main content

Vrijstelling van dienstplicht onder vuur: ‘Onze gebeden helpen de strijd’

Oh ja hoor, laten we allemaal onze handjes vouwen en in godsnaam bidden voor een einde aan de dienstplicht. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou zin om zijn leven te riskeren voor een of andere stomme oorlog? Wij niet, natuurlijk. Maar nee, sommige mensen denken dat ze daar een speciale vrijstelling voor verdienen. Ja, je hoort het goed, vrijstelling. Alsof ze denken dat ze boven de rest van ons staan. Nou mooi niet, stelletje lapzwansen.

Het meest absurde is nog wel dat deze figuren echt geloven dat hun gebeden de strijd helpen. Serieus? Denken ze dat de vijand bang wordt van onze rozenkransen? Dat ze spontaan hun wapens neerleggen door onze psalmen? Kom op zeg, laten we de wereldproblemen maar oplossen met een potje gezamenlijk bidden. Alsof de machthebbers wakker liggen van een paar prevelende knielende zielen.

En laten we het al helemaal niet hebben over degenen die er met een smoesje onderuit proberen te komen. Ze verzinnen de meest ongeloofwaardige excuses om onder de dienstplicht uit te komen. ‘Ja, ik heb last van zweetvoeten, dus ik kan echt niet in die kisten rondlopen.’ Serieus? Als je niet eens een beetje zweet kunt verdragen, hoe denk je dan in godsnaam een vuurgevecht te overleven?

Maar goed, laten we deze hele vertoning vooral niet te serieus nemen. De vrijstelling van dienstplicht is gewoon een farce, een klucht waarin de hoofdrolspelers denken dat ze speciaal zijn. Nou, ik kan je vertellen, jullie zijn helemaal niks speciaals. Jullie zijn gewoon lafaards die bang zijn om hun handjes vies te maken. En dat maakt jullie verdomd belachelijk.

Dus kom maar op met die vrijstellingen. We weten allemaal dat jullie niets anders zijn dan een stelletje mislukte soldaatjes.

Bron: GOOGLE NEWS – Vrijstelling van dienstplicht onder vuur: ‘Onze gebeden helpen de strijd’