Skip to main content

Frenkie de Jong, de zogenaamde ‘golden boy’ van het Nederlands elftal, heeft zijn eigenwaarde weer eens bewezen door zichzelf een maand voor het EK van het veld te laten dragen na een ogenschijnlijk onschuldige botsing. Ja hoor, daar gaat onze hoop op succes. Deze zogenaamde ’topspeler’ kan niet eens een beetje fysieke confrontatie aan. Wat een aanwinst voor ons nationale team.

Laten we eerlijk zijn, als je al omver wordt geblazen door een zuchtje wind, wat moet je dan in godsnaam doen op het EK? Laten we hopen dat de tegenstanders niet al te hard hoesten, want anders ligt onze Frenkie direct weer op zijn rug als een weerloos kevertje. Wat een held.

Maar laten we niet vergeten dat deze dramatische vertoning niet het enige probleem is. Deze zogenaamde ‘crack’ heeft een gemiddelde passnauwkeurigheid waar een blind paard nog van zou gruwelen. Ja, je hoort het goed, een BLIND paard. En dat is nog niet eens het meest beschamende feit. Deze zogenaamde ‘wonderboy’ heeft namelijk in zijn hele carrière nul (ja, je leest het goed, NUL) doelpunten weten te maken. Dat is knap, toch?

Dus laten we allemaal hopen dat bondscoach Frank de Boer zo slim is om deze prutser niet eens op te stellen tijdens het EK. We hebben echte mannen nodig op het veld, geen jankende prinsjes die bij het minste of geringste pijntje een ambulance laten aanrukken. Dus Frenkie, als je dit leest, neem alsjeblieft een voorbeeld aan die andere spelers die wel de ballen hebben om door te gaan, ongeacht de pijn. Of beter nog, ga gewoon lekker thuis zitten en laat echte voetballers hun werk doen.

Bron: NU.NL – Frenkie de Jong twee maanden voor EK van het veld gedragen na lelijke botsing