Skip to main content

Wie denkt dat het niet erger kan worden in de Nederlandse politiek, heeft duidelijk nog niet gehoord van de wilde plannen van GroenLinks en PvdA om samen verder te gaan. Twee partijen die denken dat ze samen het land kunnen redden, maar blijkbaar vergeten zijn dat ze niet eens op één lijn zitten. Het is als twee zatte studenten die denken dat ze samen een geniale thesis kunnen schrijven, maar vervolgens alleen maar ruzie maken over wie er nu eigenlijk verantwoordelijk is voor de inleiding.

Het is niet voor niets dat ze beide in de politieke marge zijn beland, want wie gaat er nu in godsnaam stemmen op partijen die niet eens weten wat ze zelf willen? GroenLinks is voor het sluiten van kolencentrales, terwijl PvdA meer heil ziet in het verstoken van sloophout. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verschil in standpunten over immigratie. GroenLinks wil meer vluchtelingen toelaten, terwijl PvdA juist pleit voor minder. Het lijkt wel een slechte grap.

En laten we eerlijk zijn, als deze partijen samen gaan regeren, kunnen we wel een verhoogde kans op natuurrampen verwachten. Want als er één ding is waar GroenLinks en PvdA goed in zijn, is het wel het vernietigen van de economie. Want wie gaat er in godsnaam investeren in een land waar politici geen idee hebben hoe ze überhaupt geld moeten verdienen? Het enige wat ons rest is afwachten en hopen dat deze kolderieke samenwerking snel tot een einde komt. Of we kunnen allemaal emigreren naar een land waar politici wél weten wat ze doen.

Feit: In het verkiezingsjaar 2021 was de totale opkomst hoger dan in 2017, maar GroenLinks en PvdA kregen samen minder stemmen dan in 2017.

Bron: GOOGLE NEWS – GroenLinks en PvdA willen verder met elkaar, maar er zijn nog grote verschillen