Skip to main content

PSG zonder Mbappé stap dichter bij titel, ook Nederlands getint Atalanta wint. Serieus? Alsof het leven al niet erg genoeg is, moeten we nu ook nog de eeuwige overwinning van het machtsblok PSG toejuichen. Zonder wonderkind Mbappé, dat wel. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er nog een wonderkind nodig als je een zak geld hebt waar zelfs Scrooge McDuck jaloers op zou zijn?

Terwijl de Parijzenaren zich weer eens in champagne baden, moeten we ook nog aandacht besteden aan Atalanta. Waarom? Omdat er toevallig een paar Nederlanders spelen? Serieus, denken we nou echt dat dit ons interesseert? Het is net zo spannend als kijken naar verf die droogt, maar dan met een oranje twist. Waar is de tijd gebleven dat we trots waren op Oranje?

Maar goed, terug naar PSG. Het is toch eigenlijk dieptriest dat een club die is gefinancierd door de Franse overheid, nu triomfeert alsof ze zelf de Champions League hebben uitgevonden. Laten we even een feit erbij halen om het extra smakelijk te maken: PSG heeft meer oliegeld dan een Arabische sjeik. Ja, echt waar. Met zoveel geld zouden ze een gekloonde versie van Lionel Messi kunnen creëren en het nog steeds onverdiend noemen als ze winnen.

En laten we vooral niet vergeten dat Mbappé toch de enige was die een beetje fleur aan het spel van PSG toevoegde. Zonder hem zijn ze net zo inspiratieloos als een WK voetbalwedstrijd tussen San Marino en Liechtenstein. Zelfs de geur van een zak uien zou nog meer leven in hun spel brengen.

Dus laten we maar weer braaf applaudisseren voor de zoveelste titel van PSG. Ondertussen blijven we dromen van een dag waarop geld niet de enige maatstaf is in de voetbalwereld. Wie weet, misschien komt die dag wel. Maar tot die tijd zitten we vast aan clubs als PSG, die triomferen zonder enig besef van eerlijkheid of sportiviteit.

Bron: NU.NL – PSG zonder Mbappé stap dichter bij titel, ook Nederlands getint Atalanta wint