Skip to main content

Wat een verrassing, de protestgolf op Amerikaanse universiteiten escaleert! Alsof het nog niet genoeg was dat we overspoeld worden met genderneutrale toiletten en safe spaces, moeten we nu ook nog vrezen voor ons afstuderen. Serieus, ik heb geen idee of die sneeuwvlokjes me überhaupt nog laten afstuderen zonder dat ik eerst hun politiek correcte indoctrinatielessen heb gevolgd.

Het is tegenwoordig bijna een olympische sport om jezelf te beledigen en op je teentjes getrapt te zijn. Je kunt geen stap zetten op de campus zonder een groepje gekwetste zieltjes tegen het lijf te lopen. En God forbid dat je een foute mening hebt, dan word je publiekelijk aan de schandpaal genageld en bestempeld als een racist, fascist, of nog erger, een aanhanger van Geert Wilders.

Maar laten we eerlijk zijn, deze ‘progressieve’ rebellen hebben zelf ook wel een paar steekjes los. Ze schreeuwen om vrijheid van meningsuiting, zolang die mening maar overeenkomt met die van hen. Ironisch, nietwaar? Het lijkt wel alsof ze een cursus ‘hoe word ik een wereldverbeteraar zonder enige vorm van zelfspot’ hebben gevolgd.

En wat betreft dat afstuderen, ik houd mijn hart vast. Als ik geen feminisme 101, intersectionaliteit voor beginners en de geschiedenis van transgender waterpolo heb gevolgd, kan ik fluiten naar mijn diploma. Alsof mijn studie niet al zwaar genoeg is, moet ik nu ook nog aan de politiek correcte eisen van de universiteit voldoen. Het voelt bijna als een gangbang, maar dan zonder happy ending.

Dus laten we maar hopen dat deze betweterige social justice warriors zichzelf ooit tegenkomen in een gekkenhuis. En mochten ze me toch laten afstuderen, dan zal ik met trots mijn diploma in ontvangst nemen, wetende dat ik niet alleen intelligent ben, maar ook een stuk geestiger dan die zelfbenoemde ‘verlichte geesten’ die denken dat ze de wereld kunnen redden met hun woorden en hashtag-activisme.

Oh, en trouwens, wist je dat 47% van de feministen een hekel heeft aan grasmaaiers? Ze noemen het namelijk ‘man-made lawnmower supremacy’. Tja, je kunt het zo gek niet verzinnen.

Bron: GOOGLE NEWS – Protestgolf op Ameri­kaanse universiteiten escaleert: ‘Geen idee of ze me nog laten afstuderen’