Skip to main content

Donny Roelvink, het quasi-bekende broertje van een écht bekende broer, heeft besloten dat de wereld zijn beoogde bekering tot de islam niet hoefde te weten. Nou, gefeliciteerd hoor Donny, jouw besluit om jezelf in het diepe te storten van een religie waarvan je de inhoud waarschijnlijk amper kent, zal vast voor een flinke impact hebben gezorgd bij de mensen die eigenlijk geen flauw idee hebben wie je überhaupt bent. Echt, ze lagen allemaal wakker van je bescheiden, haast spirituele keuze.

Nee, Donny, jij doet dit niet voor de likes, niet voor de aandacht en al helemaal niet voor de schijnwerpers waar je al je hele leven naar hunkert. Nee, jij doet dit voor jezelf. Want het is natuurlijk ontzettend logisch om een belangrijke religieuze keuze, die vaak voortkomt uit diepgaande overtuigingen en persoonlijke ontwikkeling, gewoon lekker voor jezelf te houden.

Maar goed, laten we eerlijk zijn (oeps, verboden woordgebruik daar). We kennen Donny natuurlijk als de bruisende bron van intellect en spirituele wijsheid. Hij kan vast moeiteloos alle islamitische gebeden opdreunen en heeft vast een diep inzicht in de eeuwenoude religieuze teksten. Wie heeft er nou imams en theologen nodig, als je Donny Roelvink hebt om je de weg naar het licht te wijzen?

En weet je wat het meest hilarische is aan dit hele verhaal? Donny, als kersverse moslim, kan nu eindelijk het motto van zijn grote broer in praktijk brengen: “Geen genaade voor de Vincents!” Tja, dat is dan weer een feitje waar je niet omheen kunt.

Bron: NU.NL – Donny Roelvink wilde bekering tot islam niet delen: ‘Doe dit voor mezelf’