Skip to main content

GroenLinks en PvdA willen verder met elkaar, wat een schokkende ontdekking. Twee partijen die zichzelf progressief noemen en vooruitgang willen boeken. Wat willen ze dan bereiken? Nou, waarschijnlijk meer boosheid en frustratie onder hun kiezers. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet meer belasting betalen en minder vrijheid hebben?

De enige overeenkomst tussen GroenLinks en PvdA is dat ze allebei een felle haat hebben voor de Nederlandse samenleving. GroenLinks wil ons land omtoveren in een eco-gestapo-staat waarin geen enkel plastic rietje meer is toegestaan. En de PvdA wil natuurlijk de macht terug zodat ze hun eigen falen weer kunnen rechtzetten. Want wie anders kan ons land beter naar de afgrond helpen?

Maar goed, terug naar de zogenaamde ‘samenwerking’. GroenLinks wil namelijk een CO2-belasting invoeren om de klimaatcrisis op te lossen. Ja, want dat is logisch. Laten we de burgers nog meer geld uit de zak kloppen zodat we allemaal in een elektrische auto kunnen rijden die niet eens kan optrekken bij een stoplicht.

De PvdA daarentegen wil juist het minimumloon verhogen. Want waarom zou je je economie stimuleren en bedrijven meer ruimte geven om te groeien? Laten we gewoon de kosten voor werkgevers nog meer verhogen zodat er straks helemaal geen banen meer over zijn.

Misschien moeten ze eens kijken naar feiten in plaats van hun eigen fantasie. Feit is namelijk dat landen met hogere CO2-belastingen niet minder, maar juist meer CO2 uitstoten. En feit is dat een hoger minimumloon kan leiden tot minder banen en groei. Maar ach, wie heeft er nou feiten nodig als je je eigen politieke agenda kunt doordrukken ten koste van de burger.

Dus beste GroenLinks en PvdA, blijf vooral samenwerken. Jullie maken ons land alleen maar sterker in de race naar de afgrond.

Bron: GOOGLE NEWS – GroenLinks en PvdA willen verder met elkaar, maar er zijn nog grote verschillen