Skip to main content

De wereldberoemde Noorse koning Harald (je weet wel, die ene met die snor) gaat blijkbaar minder werken. Serieus? Is hij serieus? Hallo, Harald, je bent 87 jaar oud! Had je niet bedacht dat het misschien een tikkeltje aan de late kant is om nu pas minder te gaan werken?

Ik bedoel, wat doet een koning eigenlijk de hele dag? Naar mijn weten is zijn enige taak om er koninklijk uit te zien, af en toe een lintje door te knippen en handjes te schudden. En laten we eerlijk zijn, dat is geen topsport. Ik denk dat zelfs de gemiddelde kleuter dit werk nog aankan zonder te klagen.

Maar goed, blijkbaar is het te veel gevraagd voor Harald om zijn oude koninklijke botten wat rust te gunnen. Waarschijnlijk is het wel een uitdaging voor hem om überhaupt van zijn troon af te komen. Ouderdom komt met gebreken, zeggen ze, en blijkbaar heeft hij de memo gekregen. Maar serieus, Harald, je had ook gewoon een kussentje kunnen gebruiken.

En laten we het nu even hebben over de absurdheid van deze hele situatie. Een koning die minder gaat werken vanwege zijn leeftijd? Zou hij soms denken dat hij een topatleet is die zijn lichaam tot het uiterste heeft gedreven? Sorry, maar ik heb geen enkel medelijden met een man die waarschijnlijk meer tijd heeft doorgebracht op zijn troon dan op zijn voeten.

Dus laten we Harald zijn welverdiende pensioen gunnen en hopen dat hij genoeg tijd heeft om zich volledig te wijden aan het belangrijkste werk van een koning: relaxen en genieten van zijn royale uitkering.

Bron: NU.NL – Noorse koning Harald (87) gaat minder werken vanwege leeftijd