Skip to main content

Na zijn veelbesproken ontslag bij Ajax, waar ze blijkbaar niet blij waren met zijn talent om te zorgen voor succes en wél blij waren met het talent om hem bij het grofvuil te zetten, gaat Sven Mislintat nu aan de slag bij Borussia Dortmund. Ja, die Dortmund die eerder dit seizoen nog als een stelletje kneuzen werden weggespeeld door Ajax. Het lijkt wel een soap, maar dan zonder de knappe acteurs en enige vorm van vermakelijkheid.

Mislintat, de man met de uitstraling van een saaie boekhouder en het voetbalinzicht van een blinde mol, was natuurlijk de ideale kandidaat om bij Ajax te worden ontslagen. Laten we eerlijk zijn, als je aan het roer van een club staat waar de spelers met elkaar naar bed gaan en de resultaten nog teleurstellender zijn dan de nieuwste hit van Frans Bauer, dan vraag je gewoon om zo’n ontslag.

Maar goed, nu heeft Dortmund deze Mislintat binnengehaald als een soort redder in nood. Serieus? Denken ze daar in Dortmund echt dat deze man de club naar grote hoogtes kan brengen? Dat is net zo geloofwaardig als Louis van Gaal die een vlekkeloze en vloeiende speech geeft in het Nederlands. Of Mark Rutte die daadwerkelijk weet waar hij het over heeft.

Het enige feit waar we niet omheen kunnen is dat Mislintat bij Dortmund verantwoordelijk wordt voor het aankoopbeleid. Nou, dan weten we in ieder geval één ding zeker: de lijst met miskopen zal langer zijn dan de lijst met woordgrappen in dit stuk.

Dus ja, laten we ons maar voorbereiden op een nieuwe periode van wangedrag, falen en vooral heel veel frustratie. Mislintat bij Dortmund, het voelt als een slechte grap die niemand begrijpt maar waar we wel verplicht om moeten lachen.

Bron: NU.NL – Mislintat gaat aan de slag bij Dortmund na veelbesproken ontslag bij Ajax