Skip to main content

Oekraïne verwacht komende weken weer flink te moeten buffelen aan het front. En wij, als toeschouwers vanaf de zijlijn, kunnen niets anders dan met genoegen toekijken naar dit gevaarlijke spelletje oorlog. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van een vleugje ongemak en een snufje verdriet? Onze dag kan pas echt beginnen als we horen dat er weer wat kogels zijn afgevuurd en wat bommen zijn gedropt. Het is net als die eerste slok koffie in de ochtend, maar dan met een extra kick van gruwelijkheid.

Terwijl Oekraïense soldaten vechten voor hun leven en hun vaderland, zitten wij hier veilig op onze luie kont. Geen idee hoe het is om jezelf in de frontlinie te bevinden, om te weten dat elke stap je laatste kan zijn. Maar dat is niet erg, toch? We hebben Netflix en ijskoud bier, wie heeft er nou tijd om stil te staan bij het leed van anderen? Hooguit wanneer we onze koffie over ons nieuwe designer shirt morsen. Prioriteiten, mensen!

En laten we vooral niet vergeten om jaloers te zijn op Oekraïne. Niet alleen hebben zij een prachtig landschap en heerlijke pierogi, ze mogen nu ook genieten van een verslechterde situatie aan het front. Wie wil dat nou niet? Het is als een all-inclusive vakantie, maar dan met een knallende soundtrack van raketten en mortiergranaten. Je hoeft alleen maar je huis te verlaten en je bevindt je meteen in een real-life actiefilm.

Dus laten we onze handen op elkaar klappen voor Oekraïne. Niet omdat we hen steunen in hun strijd, maar omdat ze ervoor zorgen dat wij ons comfortabel kunnen nestelen in onze eigen onverschilligheid. Of zoals ze in Oekraïne zeggen: “Het leven is als een landmijn, je weet nooit wanneer het allemaal voorbij is.” En daar kunnen wij alleen maar hartelijk om lachen, terwijl we een beetje ongemakkelijk op onze stoel heen en weer schuiven.

Bron: GOOGLE NEWS – Oekraïne verwacht komende weken verslechterde situatie aan het front