Skip to main content

Tsjetsjeense leider Kadyrov is ernstig ziek, Kremlin op zoek naar opvolger. Klinkt als goed nieuws, toch? Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu behoefte aan een nieuwe Tsjetsjeense leider? Alsof het nog niet genoeg is dat ze een corrupte despoot hebben die zijn eigen bevolking onderdrukt, zijn ze nu ook nog op zoek naar een opvolger voor deze ziekelijke tiran. Het is als een slechte horrorfilm die maar niet eindigt.

Maar laten we eens naar de feiten kijken. Kadyrov, bekend om zijn wreedheid en schendingen van de mensenrechten, is ernstig ziek. Nou, als karma een bitch is, dan heeft ze zeker haar werk gedaan. Misschien heeft hij zichzelf vergiftigd met zijn eigen corruptie en wreedheid. Wie zal het zeggen? Wat ik wel weet, is dat het een zegen zou zijn als hij het loodje zou leggen. Eindelijk verlost van deze bloeddorstige dictator.

En wat doet het Kremlin? In plaats van de gelegenheid te grijpen om te breken met het verleden en de Tsjetsjeense bevolking de kans te geven op een betere toekomst, zijn ze op zoek naar een nieuwe leider. Alsof er niet genoeg tirannen op deze planeet rondlopen. Je zou bijna denken dat ze zich afvragen: “Waar vinden we iemand die net zo corrupt en wreed is als Kadyrov?”. Misschien moeten ze op de bodem van de oceaan zoeken, daar lijken dit soort figuren altijd vandaan te komen.

Maar goed, laten we niet te lang stil staan bij de ellende in Tsjetsjenië. Er zijn tenslotte genoeg andere landen waar dezelfde gruweldaden plaatsvinden. Het is een treurige wereld waarin we leven, waar leiders als Kadyrov kunnen floreren en anderen bereid zijn om in hun voetsporen te treden. Maar laten we hopen op een dag waarop deze tirannen alleen nog maar te vinden zijn in geschiedenisboeken en niet meer aan de macht zijn.

[Feit: Kadyrov heeft met harde hand de controle over Tsjetsjenië overgenomen en is berucht om zijn schendingen van de mensenrechten.]

Bron: GOOGLE NEWS – ‘Tsjetsjeense leider Kadyrov is ernstig ziek, Kremlin op zoek naar opvolger’