Skip to main content

Plan op formatietafel: ‘Asielcrisis’ uitroepen

Het is weer zover, mensen! De politieke kliek aan de formatietafel heeft weer een briljant plan bedacht om ons land verder de afgrond in te duwen. Nu schijnt het geniale idee te zijn om de ‘asielcrisis’ uit te roepen. Ja ja, alsof we nog niet genoeg ellende aan ons hoofd hebben. Maar laten we eerlijk zijn, waarom zouden we ons druk maken om de echte problemen in Nederland, zoals de torenhoge belastingen en de afbraak van onze zorg? Nee, laten we vooral focussen op het in stand houden van een imaginaire crisis.

Het moet gezegd worden, die politici hebben een flinke dosis lef. Ze weten dondersgoed dat het aantal asielzoekers de afgelopen jaren sterk is gedaald, maar ze willen koste wat kost de angst en haat tegenover vluchtelingen aanwakkeren. Want ja, wie heeft er nou behoefte aan feiten en nuance in dit land? Laten we gewoon lekker meegaan in de onderbuikgevoelens van onze medemens. Dat zal ze leren!

Maar wacht even, laten we niet vergeten dat er hier toch echt wel een feitje op tafel ligt dat de boel een tikkeltje absurd maakt. Zo blijkt uit onderzoek dat de meeste asielzoekers in Nederland niet eens uit oorlogsgebieden komen, maar gewoon uit veilige landen zoals Marokko en Albanië. Ja, je leest het goed, mensen. We hebben een ‘asielcrisis’ met vluchtelingen uit landen waar de gemiddelde Nederlander zijn all-inclusive vakantie viert. Klinkt logisch, toch?

Maar goed, laten we vooral blijven geloven in het sprookje dat de asielzoekers ons land overspoelen en onze banen inpikken. Want hé, wie heeft er nu feiten nodig als je ook gewoon je onderbuik kunt laten spreken? Het is verfrissend om te zien dat onze politici zo’n sterke band hebben met het volk. Of is het misschien gewoon een zielige poging om ons af te leiden van hun eigen incompetentie? Tja, daar mogen we alleen maar naar gissen.

Bron: GOOGLE NEWS – Plan op formatietafel: ‘Asielcrisis’ uitroepen