Skip to main content

Noorse koning Harald (87) gaat minder werken vanwege leeftijd. Nou, dat wordt tijd ook. Als je bijna 90 bent, mag je wel met pensioen gaan. Hoewel, pensioen? Voor iemand die al zijn hele leven op kosten van de belastingbetaler leeft, is dat eigenlijk gewoon een schandalig hoog salaris voor helemaal niks doen. Maar goed, laten we eerlijk zijn, het lijkt me ook niet echt een uitdaging om de hele dag in een mooi paleis te zitten en af en toe een lintje doorknippen.

Maar goed, de Noorse koning gaat minder werken vanwege zijn leeftijd. Waarom wordt er eigenlijk niet gewoon gezegd dat hij te oud is om zijn werk fatsoenlijk te kunnen doen? Want laten we eerlijk zijn, 87 jaar is gewoon te oud om nog een land te kunnen leiden. Tenzij Noorwegen natuurlijk een regering wil die om drie uur ’s middags al aan het avondeten denkt en om zeven uur ’s avonds al in bed ligt.

Maar goed, laten we hopen dat de koning van Noorwegen zijn vrije tijd goed besteedt. Misschien kan hij een cursus sociale media volgen, want laten we eerlijk zijn, zijn Instagram-account is behoorlijk saai. Of misschien kan hij gewoon lekker gaan wandelen en genieten van zijn oude dag. Want laten we eerlijk zijn, dat heeft hij wel verdiend na al die jaren op de troon zitten zonder al te veel uit te voeren.

Bron: NU.NL – Noorse koning Harald (87) gaat minder werken vanwege leeftijd