Skip to main content

Sjors Ultee, de man met het trainingspak en de onuitwisbare droom om het trainersgilde te veroveren, heeft weer eens van zich laten horen. En helaas, niet op de manier die ons allemaal verrast of inspireert, maar eerder op een manier die je doet afvragen: is dit serieus? Ja, het is serieus. De voetbalwereld heeft er weer een kluns bij en dit keer heeft TOP Oss het genoegen om hem twee jaar lang te mogen ‘genieten’ van zijn incompetentie.

Het is opmerkelijk hoe Ultee, met zijn trackrecord vol teleurstellingen en mislukkingen, telkens weer de kans krijgt om zichzelf belachelijk te maken. Het lijkt wel alsof er een geheime clan van dwazen bestaat die elkaar beschermen en bewust proberen om de sportwereld te verstikken met hun gebrek aan kennis en kunde. Maar goed, laten we niet te hard oordelen. Misschien heeft Sjors wel iets unieks te bieden. Iets waarmee hij het voetbal naar een hoger niveau kan tillen. Iets zoals… hmm, misschien een nieuwe manier om ballen het stadion uit te schieten? Want laten we eerlijk zijn, dat is waarschijnlijk het enige waar hij echt goed in is.

Het is dan ook niet verrassend dat de heren bij TOP Oss, met hun bedenkelijke smaak en gebrek aan ambitie, juist hem hebben gekozen als hun nieuwe trainer. Maar laten we niet te streng zijn voor de club, ze hebben tenslotte al genoeg problemen met het vinden van sponsoren en supporters. Misschien willen ze gewoon dat het publiek zich nog meer afkeert van hun ploeg. Dat kan natuurlijk ook.

Maar goed, laten we niet al te lang stilstaan bij dit absurdisme. Het feit dat Sjors Ultee überhaupt nog een trainersfunctie heeft, is al komisch genoeg. Dus laten we maar gewoon afwachten hoe hij erin slaagt om TOP Oss nog verder de afgrond in te duwen. Misschien kunnen we dan eindelijk een lichtpuntje vinden in deze duistere tijden: dat we nooit meer iets van Sjors Ultee hoeven te horen.

Bron: NU.NL – Sjors Ultee vervolgt trainersloopbaan met tweejarig contract bij TOP Oss