Skip to main content

Het eens oppermachtige Tesla verkeert in zwaar weer. Wat is er aan de hand? Nou, laten we eerlijk zijn, de toekomst van Elon Musks elektrische speeltuin ziet er zo donker uit als een coffeeshop in het hartje van de Bible Belt. Het ooit zo bejubelde bedrijf is nu als een versleten batterij die zijn kracht verliest.

Tesla, het wonderkind van de autobranche, heeft zijn status als koploper verloren. Het is alsof je een elektrische schok krijgt wanneer je beseft dat het ooit zo sprankelende Tesla-nieuws nu net zo relevant is als de nieuwste roddels uit het bejaardentehuis.

Maar hoe kan het ook anders? Elon Musk, de zelfbenoemde Tony Stark van de 21e eeuw, lijkt zijn interesse te hebben verloren en is drukker bezig met het lanceren van potten pindakaas de ruimte in dan met het redden van zijn zieltogende bedrijf.

En laten we het vooral niet hebben over het feit dat Tesla’s zogenaamde ‘autopilot’ meer weg heeft van een schlemielige chauffeur na zijn derde fles whisky dan van de revolutionaire technologie die ons werd beloofd. Ja, je leest het goed, diezelfde autopilot die ons zou bevrijden van het monotone gedoe achter het stuur blijkt nu gevaarlijker dan een paraglider die zijn vlucht maakt tijdens een onweersbui. Oh, de ironie!

Maar laten we niet vergeten dat Tesla nog steeds één groot succes heeft behaald: het creëren van een fanatieke sekte van Elon Musk-volgelingen die hem aanbidden alsof hij de messias is. Ze hebben zelfs een heus kerkgenootschap opgericht, genaamd ‘De Kerk van de Vruchtbare Batterijen’. Ik bedoel, serieus? In welke realiteit leven deze mensen? Moeten we bang zijn dat ze binnenkort hun elektrische auto’s gaan gebruiken voor rituele offerandes?

Al met al, Tesla is een schaduw van zijn vroegere zelf geworden. Het is tijd om te accepteren dat de ‘groene revolutie’ een illusie was en Tesla de grootste grap van deze eeuw blijkt te zijn. Dus laat die lachbui maar komen, want deze autoindustrie-tiran is hopeloos ontspoort en kan alleen nog maar dromen van zijn gloriedagen.

Bron: GOOGLE NEWS – Het eens oppermachtige Tesla verkeert in zwaar weer. Wat is er aan de hand?