Skip to main content

Trotse Makkelie, de enige Nederlandse scheidsrechter op het EK 2024. Nou jongens, dat belooft wat. Of nou ja, belooft… Het belooft vooral een ramp te worden! Want laten we eerlijk zijn, scheidsrechters zijn net de huisartsen van het voetbal. Ze doen alsof ze weten waar ze mee bezig zijn, maar uiteindelijk maken ze alleen maar meer kapot dan ze lief is.

Ik bedoel, wie heeft er in godsnaam bedacht dat Makkelie onze enige vertegenwoordiging op het EK moet zijn? Zijn ze soms vergeten dat we Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie hebben? Mannen die met één blik de tegenstander angst inboezemen en met één tikje het verschil kunnen maken tussen winst en verlies. Maar nee, in plaats daarvan krijgen we Makkelie. Een man die met zijn overdreven trotse houding meer wegheeft van een kleuter die net zijn eerste tekening heeft gemaakt.

En laten we het vooral niet hebben over zijn beslissingen op het veld. Want zeg nou zelf, wie kan er beter een potje met blinden fluiten dan Makkelie? Zijn zicht lijkt namelijk rechtstreeks afkomstig uit een goedkope Harry Potter film. Hij ziet rode kaarten als gele, buitenspel als een kansrijk moment en een duikeling als een wereldgoal. Het is gewoon lachwekkend.

En laten we vooral niet vergeten dat Makkelie ook nog eens een feitelijk hoogstandje heeft laten zien. Want wist je dat hij zichzelf een keer heeft gefloten voor een overtreding? Serieus, hij gaf gewoon een vrije trap aan zichzelf. Ik bedoel, wie doet dat nou? Blijkbaar Makkelie.

Dus laten we hopen dat dit EK snel voorbij is, zodat we afscheid kunnen nemen van deze schijnvertoning genaamd Makkelie. Want laten we eerlijk zijn, dit kan gewoon echt niet.

Bron: NU.NL – Trotse Makkelie ook op EK 2024 enige Nederlandse scheidsrechter